Naprapati

Vad gör en naprapat?

Naprapaten undersöker, diagnostiserar, behandlar och rehabiliterar smärttillstånd och nedsatt funktion i olika delar av rörelseorganen. En naprapat arbetar med förebyggande behandling för att hindra att skador och besvär ska uppstå. Behandlingen som en naprapat använder sig av utförs med händerna och syftar till att återskapa funktion i rygg, muskler och leder.

Vi är experter på rygg, muskler och leder

En naprapat innehar specialistutbildning inom manuell medicin vilket gör oss till experter på att behandla olika besvär från rörelseorganen. Vi använder oss av ett flertal behandlingstekniker såsom ledmanipulation och mobilisering som ofta kombineras med mjukdelsbehandling.

Vi hjälper dig att förebygga framtida besvär

För att förebygga framtida besvär är det viktigt att patienten själv blir delaktig i sin rehabilitering. Naprapaterna på InMotus hjälper dig med detta och är noga med följa upp behandlingen med individuella råd om träning och ergonomi.

5 årig utbildning

I Sverige utbildas naprapater vid Naprapathögskolan i Stockholm. Det är en 4-årig heltids utbildning som är Nordens största inom manuell medicin. En naprapat läser ett flertal medicinska ämnen har goda kunskaper inom exempelvis anatomi, ortopedi, neurologi och idrottsmedicin. Efter avslutade studier gör vi även 1 års praktiktjänstgöring inom hälso- och sjukvården vilket leder fram till legitimation utfärdad av socialstyrelsen.

Efter 5 års utbildning kan vi erbjuda våra patienter de främsta behandlingarna inom manuell medicin. Naprapat är en skyddad yrkestitel som står under socialstyrelsens tillsyn.